Systemkrav Cordel

Windows

Cordel kjører på Windows .NET 4.5 og krever derfor nyere versjoner av Windows. Minimumskrav operativsystem for lokal installasjon: På arbeidsstasjon: Windows 10 På server: Windows Server 2008 R2 Cordel krever også oppdatert versjon av .NET installert på server og klientmaskiner (.Net 4.5).

Disk

Cordel leser og skriver kontinuerlig til disk. Lese/skrivehastighet på diskene kan fort bli en flaskehals. Vi anbefaler derfor å kjøre Cordel på SSD-disker. Programfilene tar rundt 30MB diskplass og databasen ca 300MB ved en ny installasjon. En gjennomsnittlig database krever minimum 2 GB diskplass, men kravet økes raskt dersom bedriften lagrer dokumenter og innskannede fakturaer i Cordel. Rundt 50GB diskplass er normalt et godt utgangspunkt for bruk av Cordel, men vær forberedt på at dette fort kan bli litt lite dersom det lagres mange bilder og dokumenter i Cordel.

Minne

Cordel bruker ikke særlig mye minne etter dagens standarder. Normalt vil det holde med operativsystemets anbefalinger til minne. På terminalserver/RDS/Citrix bør det beregnes minst 64MB minne for hver sesjon av Cordel, men i tillegg brukes det en del ressurser på systemfunksjoner som f.eks diskcaching.

Nettverk

Dersom installasjonen skal legges på en server, krever Cordel MINIMUM 1GB nettverkshastighet. Trådløst nettverk anbefales ikke.